Kapál az Index!

Dugvány

Dugvány

Kapál az Index

2015. március 26. - mrs_scottie_pippen

Kapálni tudok. Vagy legalábbis azt hiszem, hogy tudok. Ültetni nem tudok, fogalmam sincs, mikor kell, milyen mélyre kell, mag kell vagy palánta. Öntözni nincs időm. Imádom leszakítani az érett koktélparadicsomot.

Összefogtunk négyen az Indexből, és kaptunk 40 négyzetméternyi közösségi földet a Városi Paradicsomtól, ahol májustól szeptemberig nekünk teremnek a vegyszermentes paradicsomok, cukkinik, a zeller, a bab, a répák, a mángold, a cékla, a spenót, összesen kábé húszféle zöldség. És gyümölcs, ha a paradicsom végülis gyümölcs. Nem győz meg a tudomány állása ezügyben.

Jó pár éve működnek közösségi kertek Budapesten, de mi azért választottuk a Lágymányosi hídnál működő közösségi földet inkább, mert ebben a rendszerben sokkal több mindent megcsinálnak nekünk a működtetők. Kevés dolgunk lesz vele, de így is azt ígérik, négy főnek elegendő idényzöldségünk lesz a szezonban. Ebben a rendszerben a Városi Paradicsom csapata előkészíti a földet, szántanak, vetnek, trágyáznak, elültetik a magokat, a palántákat, és egész szezonban öntözik a földet. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy hetente 1-2 órát gyomláljunk, és leszüreteljük, ami a parcellánkban terem. Aztán megegyük.

Meglátjuk, mi lesz belőle, mindenesetre ebben a blogban végig dokumentálni fogjuk, hogy épp mekkorák a tökeink, miként zöldül a parajunk.

Aki többet akar tudni Budapest első közösségi földjéről, kattintson ide, ez pedig egy videó a Városi Paradicsomról:

 

Városi Paradicsom - földfoglalás from Városi Paradicsom on Vimeo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dugvany.blog.hu/api/trackback/id/tr157302680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása